Munkácsy Mihály-díjat kapott kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismerésére az érdi Kósa János festőművész.

Hasonló tartalmaink:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott át 2014. március 14-én a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

A miniszter ünnepi beszédében elmondta, 1848-49 öröksége azt üzeni számunkra, hogy vagyunk valakik és ezt meg is akarjuk mutatni a világnak. De fontos, hogy ezt ne csak másoknak akarjuk bebizonyítani, hanem magunkat is inspiráljuk. A szabadság és a magyar szabadság ugyanis inspiráló.

„Szabadság és kultúra édestestvérek, akkor alkotunk nagyot és jelentőset, ha nem kötnek béklyóba külső kényszerek.” – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

Az elismerések odaítélésének rendszere a szakmai szervezetekkel való együttműködés egyik legfontosabb területe. A díjakra javaslatot tevő bizottságok tagjait a miniszter a szervezetek jelölései alapján kérte fel. A döntéseknél Balog Zoltán minden alkalommal a bizottságok javaslatai alapján hozta meg a döntését.

A nemzeti ünnep alkalmából idén a kulturális középdíjak mellett a Kiváló Művész, Érdemes Művész, valamint Babérkoszorú-díjakat, ezen kívül a Bay Béla-, a Csik Ferenc-, a Batthyány-Strattmann László-, a Semmelweis-, valamint a Elige Vitam-díjakat is átadta a tárcavezető. A Táncsics Mihály-díjat idén felterjesztés hiányában nem osztották ki.

A cikk forrása és a díjazottak teljes névsora a kormany.hu internetes oldalon olvasható.

kép forrása: http://akalimuzeumpedagogia.blogspot.hu/2013_04_01_archive.html

Címkék