Prózamondó-verseny a könyvtárban

Március 19-én rendezték meg a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában a prózamondó versenyt. A megmérettetésre 9 iskolából 32 tanuló érkezett. Az első helyezettek a május 23-án megrendezésre kerülő Pest megyei döntőn újra bizonyíthatnak.

Hasonló tartalmaink:

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára szerdán délután néhány órára kisiskolás gyermekekkel telt meg. Ők mind a hagyományos prózamondó versenyre érkeztek. A fiatalokat 3 fős zsűri bírálta. A zsűri elnöke Dózsa Lajos a Kóos Károly Szakképző Iskola magyar-történelem szakos tanára volt, tagjai pedig Bognár Nándor, az Érdi Újság főszerkesztője és Nida Judit könyvtáros voltak. A vélemények ütköztetése mellett természetesen akadtak olyan versenyzők is, akik mindhárom zsűritag tetszését egyformán elnyerték.

Az alsó tagozatosok között első helyezést ért el Mák Virág, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulója, valamint Svingor Mihály, az Érdligeti Általános Iskola tanulója.

Felső tagozatosok közül Darabos Ábel, valamint Kocsis Dominik végeztek az első helyen, mindketten az Érdligeti iskolában tanulnak. A Pest megyei döntőt május 23-án rendezik meg.

A prózamondó versenyen első helyt elért versenyzők a Pest megyei vers és prózamondó versenyen újra bizonyíthatnak majd. A városi versenyen két nagy korcsoportban versenyeztek, de a megyei fordulón már több kategóriában indulnak.

kép forrása: csukalib.hu

Címkék