Magyarország köztársasági elnöke az országgyűlési képviselők 2014. évi választását április 6-ra tűzte ki. Vasárnap reggel 6 és este 7 óra között járulhatnak az urnákhoz a szavazók. A legfontosabb választási tudnivalókról Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyző adott tájékoztatást híradónknak.

Hasonló tartalmaink:

 

Az április 6-i választásokkal kapcsolatban fontos tudni, hogy a külképviseleti névjegyzékbe való felvétel határideje március 28-án, pénteken lejárt, az átjelentkezési kérelmeket április 4-én, 16 óráig fogadták, míg a mozgóurnát a szavazás napján a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni, 15 óráig.

Érden összesen 48 szavazókör van, így 48 szavazatszámláló bizottság bonyolítja majd le a választást. Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet hangsúlyozta, hogy a választójog kérdésében is történtek változások.

 

Would you like to replay the video?

 

Fontos tudnivaló továbbá, hogy a szavazás megkezdése előtt a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát érvényes arcképes igazolvánnyal, valamint lakcímét lakcímkártyával vagy személyi számával.

Címkék