Újabb testvérvárosi megállapodást írt alá Diósd Város Önkormányzatának képviselőtestülete április 11-én, pénteken. Ez alkalommal Nagygejőc községgel kötöttek együttműködést, így ez már a negyedik testvérvárosa a szomszédos településnek.

Hasonló tartalmaink:

 

Még a tavalyi év végén vette fel Diósd Városa az Ukrajnában Kárpátalján az Ungvári járásban található Nagygejőc községgel a kapcsolatot az Ungvári Magyar Konzulátuson keresztül. Egy 4 főből álló delegáció még novemberben el is látogatott a kárpátaljai településre. Szűcs Pálma, Nagygejőc polgármestere nagy örömmel fogadta a testvérvárosi megállapodást, meghatódottan beszélt arról, hogy mit jelent a község számára ez az együttműködés.

 

vlcsnap-2014-04-15-10h08m03s60

 

A testvérvárosi együttműködést 8 pontban határozták meg a felek, amely kiterjed többek között az ifjúsági és a civil szervezetekkel való kapcsolatra, az anyanyelv ápolására és az önkormányzati tevékenységekre is. Az ünnepi alkalomból Nagygejőc polgármestere egy festményt adott át Diósd polgármesterének, Spéth Géza pedig egy emlékplakettel és egy csokor nemzetiszínű virággal köszönte meg a kapcsolatfelvételt.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék