Tóth Árpád versek kávé mellé vagy éppen Benedek Elek meséi egy kiadós ebéd után. A könyvtárosok világnapja alkalmából, úgynevezett könyvsarkot adtak át tegnap az érdi Központi Kávéházban. Az Csuka Zoltán Városi Könyvtár kezdeményezésének a célja, a könyvek és az olvasás népszerűsítése.

Hasonló tartalmaink:

 

A “könyvtárosok világnapja” egy Amerikából induló kezdeményezés, célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak illetve a könyvtárosok által nyújtott értékekre. Azonban, hogy ezek az értékek minél több emberhez eljussanak, ahhoz új utak, új megoldások kellenek. Ezt már Bencsik Ildikó, az Érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár könyvtárosa mondta. A könyvtár dolgozói remélik, hogy a kezdeményezés sikeres lesz, és ennek érdekében mindent meg is tesznek majd a jövőben.  A könyvsarok kínálata időről időre változik majd, de a legfontosabb szempont, hogy a könyvállomány képes legyen alkalmazkodni a kávézóban megforduló vendégek igényeihez.

 

 

vlcsnap-2014-04-15-14h06m41s250

Az érdi könyvtár nyitott a most elindított kezdeményezés irányában, és akár más, a könyvtár falain túli helyszínen is megjelennének. Meggyőződésük, hogy manapság sok – a könyvre illetve az olvasásra nyitott – emberhez csak így juthatnak el.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék