A futsal egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Nem csak a felnőtt csapatok száma gyarapszik, hanem egyre több fiatal vesz részt utánpótlásképzésben. A mai napon Érden a Treff Sportcentrumban rendezték meg a Pest megyei döntőt az U11-es korosztály számára, 4 csapat részvételével. A tornán részt vett az Érdi Asterix is.

Hasonló tartalmaink:

 

Április 23-án rendezték meg a Treff Sportcentrumban az U11-es futsal bajnokság Pest megyei döntőjét. Ennek a korosztálynak második alkalommal írták ki a bajnokságot. A megyei döntőn a négy csapat között körmérkőzéses formában dőltek el a helyezések. Így minden csapat három, 2X15 perces mérkőzést játszott. Az Érdi Asterix ott jártunkkor két mérkőzésen voltak túl. A Szigetszentmiklóst sikerült legyőzniük, azonban a Kinizsitől 6:1-re kikaptak.

 

vlcsnap-2014-04-23-16h20m47s14

 

A futsal egyre nagyobb teret követel magának, ahogy azt az MLSZ Pest megyei Grassroots-koordinátora, Antalics Ádám is elmondta, az Magyar Labdarúgó Szövetség is jóval nagyobb hangsúlyt fektet a futsalra, mint az előző években.

A Pest megyei döntőt végül a gödöllői fiatalok nyerték meg, így ők, illetve a második helyen végzett Dunakeszi Kinizsi jutott az országos döntőbe. Az Érdi Asterix végül a harmadik helyen végzett.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék