Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése döntése értelmében 2014-ben az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat Dr. Mihály István rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, egyetemi docens, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője részére adományozta. A díjátadásra ma a város ünnepi közgyűlésén került sor. E mellett Érd, Tárnok és Százhalombatta a megyei főkapitányság részére három új terepjárót adományozott.

Hasonló tartalmaink:

 

Az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj adományozható mindazoknak a személyeknek és közösségeknek, akik Érd város közbiztonsága és tűzbiztonsága fejlesztésének érdekében kiemelkedő munkát folytattak, valamint megelőző és nevelő tevékenységükkel hozzájárultak a város közbiztonságának és tűzvédelmének fokozásához – hangzott el a város mai ünnepi közgyűlésén.

A kitüntetés átadását megelőző laudáció szerint Dr. Mihály István 1979-ben került a Rendőrség hivatásos állományába. 1983-ban végzett a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, 1990-ben jogi diplomát szerzett.

1988-ban az Érdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői beosztásába került, mely pozíciót 2007-ig, a Gödöllői Rendőrkapitányság élére történő kinevezéséig töltötte be.

2010-ben a Magyar Köztársaság belügyminisztere kinevezte a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság élére.

Magyarország Köztársasági elnöke 2012-ben szakterületén végzett kiemelkedő munkavégzésének elismeréseként rendőr dandártábornokká nevezte ki.

Ebben az évben bízta meg a belügyminiszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

2013-ban dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Szent György Érdemjel adományozásával ismerte el példaértékű szolgálati tevékenységét.

Dr. Mihály István mindig megkülönböztetett figyelmet fordított városunk közbiztonságának javítására, a bűnmegelőzés hatékonyságának növelésére és a lakosság-orientált rendőrségi munka megvalósítására.

Vezetői tevékenységével (korábban, mint városi rendőrkapitány és jelenleg, mint Pest Megyei Rendőrfőkapitány) nagyban hozzájárult ahhoz, hogy városunk közbiztonságának fenntartásában segítő és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés valósuljon meg a rendőrség, az önkormányzat és a polgárőrség között.

Dr. Mihály István egyik legfontosabb aktuális feladatának tekinti, hogy városunk rendőrei méltó, a korunk színvonalának megfelelő elhelyezési és szolgálati körülmények között végezhessék feladataikat elsősorban a lakosságunk nyugalmának és védelmének biztosítása érdekében.

Dr. Mihály István beszédében hangsúlyozta: a város által adományozott díjat nemcsak a saját, hanem a Pest megyei és az érdi rendőri közösség munkája elismerésének tekinti.

A díjátadást követően T. Mészáros András Érd és Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere átadta azoknak a gépjárműveknek az indító kulcsait Dr. Mihály Istvánnak, amelyeket a két település adományozott a megyei rendőr főkapitányságnak.

T. Mészáros András ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: hét évvel ezelőtt a megyei jogú városok közbiztonsági ranglistáján az utolsó helyen állt, a tavalyi statisztikában azonban már a középmezőnybe küzdötte fel magát. Jelenleg az érdi rendőrség tagjai lehetetlen körülmények között végzik a munkájukat, ezért is örömteli, hogy a tervek szerint egy éven belül megépülhet az új, modern munkafeltételeket biztosító rendőrkapitányság. Mint ismeretes, az épület megépítésének szándékát április elején jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter. A polgármester kiemelte: a közbiztonság további javulásához kíván a város hozzájárulni a rendőrségnek adományozott gépjárművekkel is.

 

Címkék