Megújult a Nemzeti Választási Iroda először választóknak indított Facebook-oldala, amelyen eddig az országgyűlési választással kapcsolatos információkat tettek közzé, mostantól azonban az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választása a központi téma.

Hasonló tartalmaink:

 

Május 25-én körülbelül 500 ezer fiatal lesz jogosult arra, hogy először szavazhasson az EP magyar tagjainak választásán, ők azok, akik a 2009-es választáson még nem voltak szavazókorúak, de az azóta eltelt időben nagykorúvá váltak. Közülük körülbelül 13-15 ezer az olyan fiatal, aki még az április 6-ai országgyűlési választáson sem voksolhatott, mert csak azóta lett, illetve lesz választójoga.
Az NVI az országgyűlési választás előtt, január végén indította az első választók tájékoztatására az oldalt, a facebook.com/elsovalaszto2014 címen.
Az oldalon a választáshoz kapcsolódó információkat, adatokat, grafikonokat, ábrákat tett közzé az NVI: először általános, tájékoztató információkat közöltek, majd a hangsúly áthelyeződött a választás fontosságának bemutatására és a részvétel ösztönzésére.
Az információk 90 ezer első választóhoz jutottak el, az oldalt közel 2 ezren like-olták. Az NVI által indított, a választáshoz kapcsolódó kérdésekből álló kvízjátékot 1400-szor töltötték ki az oldal olvasói és ebből 800 hibátlan volt. A kvízt helyesen kitöltők között három értékes nyereményt sorsoltak ki.
Az országgyűlési választás lezárultával az oldal nem szűnt meg: most az EP-választással kapcsolatban közölnek két-háromnaponta tájékoztató jellegű és aktuális információkat.

forrás: mti.hu, kép forrása: facebook

 

 

Címkék