Javul a város közbiztonsága

A Közgyűlés egy napirend előtti díjátadással kezdődött. Az ünnepi alkalom keretében a testület az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért díjat dr. Mihály Istvánnak, Pest megye rendőrfőkapitányának adományozta, aki már évtizedek óta tevékenyen részt vesz a város életében, közbiztonságának a javításában is. Az elismerést T. Mészáros András polgármester adta át, majd mindezt megörökítendő beírták nevüket Érd Megyei Jogú Város krónikájába is.

Hasonló tartalmaink:

A díj kapcsán elhangzott, hogy az elmúlt évtizedek áldozatos munkája jelentős mértékben érezhető a város közbiztonságán. Vannak még feladatok Érden és környékén, de a legfontosabb, hogy biztatóak az eredmények a közbiztonság megteremtését illetően – tette hozzá a főkapitány.

Három gépjárművet is kapott az érdi rendőrkapitányság, Érd, Tárnok és Százhalombatta önkormányzatainak jóvoltából. T. Mészáros András és Szolnoki Gábor polgármesterek adták át a gépjárművek kulcsát Dr. Mihály Istvánnak, Pest megye rendőrfőkapitányának. A százhalombattai ünnepélyes átadásra vasárnap, a megyei rendőrnapon kerül sor.

Az átadást követően a képviselő testület 27 napirendi pontot tárgyalt. Az ülés elején tájékoztatók hangzottak el, többek között a házhoz menő lomtalanítás bevezetéséről is, amely szolgáltatást már 2014. február 1-től veheti igénybe a lakosság Érden.

Az Érd és térsége szennyvízberuházás megvalósulása kapcsán elkészült tájékoztatóban pedig arról volt szó, hogy a projektnek lesz egy úgynevezett „B” típusú folytatása, ami a megvalósult beruházás megóvásáról szól, több mint 1 milliárd forint értékben – tette hozzá Segesdi János, alpolgármester.

A Bagoly utca környékére vonatkozóan a helyi építési szabályzatban még 2009-ben fogadtak el egy tilalmat, amelyre egy felüljáró építése miatt volt szükség. Ennek értelmében a területen értéknövelő beruházást nem lehetett megvalósítani. Sajnos az uniós pénzek végül nem álltak rendelkezésre a kivitelezés elkezdéséhez, így az ottani ingatlanokat érintő tiltást a közgyűlés döntésének köszönhetően feloldották.

Egy javaslatnak köszönhetően igényt nyújt be az önkormányzat arra vonatkozóan, hogy a Magyar Állam tulajdonában lévő Fogoly utca 38-as szám alatt található ingatlan a város tulajdonába kerüljön. Ezt a későbbiekben az Érdi Cigány Tanács vehetné használatba.

Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételére, renoválására és helyreállítására kiírt pályázaton is elindul a város, hiszen szeretné felújítani az Érd-Óvárosban található első világháborús emlékművet. Az erre vonatkozó javaslatot a közgyűlés elfogadta.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programra írt ki pályázatot. Ezen elindul a város is, hiszen szeretné fejleszteni az Ercsi úton található sporttelepet. Ennek köszönhetően műfüves pálya építésére lenne lehetőség.

A város minden évben, így idén is megszervezi a nyári napközis tábort. A közgyűlés most az erre vonatkozó szakmai programot is elfogadta.

A fogorvosi ügyelet is elindulhat a városban, erről döntött a közgyűlés. Most a működtetéssel kapcsolatosan határozott a testület.

A hajléktalanszálló működésének a hatékonyabb finanszírozása érdekében is pályázik a város. Az erre vonatkozó napirendi javaslatot is jóváhagyta a testület.

A közgyűlés a továbbiakban négy napirendi pontot zárt ülésen tárgyalt, többek között díjak adományozásáról döntöttek a képviselők.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék