Két Országos Bajnoki aranyérem a felnőtt női országosa bajnokságon, Lajsz Dominik aranyérmes Bakuban, három érem a nemzetközi junior válogatóról és a serdülő országos bajnokságról.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Húsvét szombatján Lajsz Dominik vehette át Bakuban, Azerbajdzsán fővárosában a magyar csapat egyetlen aranyérmét a 85 kg kötöttfogásúak versenyében.
Április 26-án, szombaton a kecskeméti messzi István Sportcsarnokban rendezett III. Gladiolus Kupa felnőtt női országos bajnokságon az érdi hölgyek két országos bajnoki címnek és egy negyedik helynek örülhettek.
27-én vasárnap a Vasas birkózó csarnokában került megrendezésre a serdülő országos Bajnokságának döntői, azt követően junior nemzetközi kötöttfogású válogatóversenyre került sor. Az érdi birkózók egy garnitúra éremmel és két ötödik hellyel tértek haza.

 

Baku:
Lajsz Dominik Kf. 85 kg-ban a kadet és junior válogatottal vett részt Azerbajdzsánban megrendezésre kerülő 15 országot felvonultató igen rangos nemzetközi versenyen. Dominiket nem kedvelte a „Fortuna”, mindjárt két azeri versenyzővel kezdett, de Ő nem ijedt meg az első ellenfelét technikai tussal, a másodikat a döntőbe jutásért 3-0-as hátrányból fordítva tussal verte meg. A döntőben a török Bilal Enest 3-1-re múlta fölül és szerezte meg a magyar csapat egyetlen aranyérmét.

 

Kecskemét:
Ez évben is a Messzi István Sportcsarnok adott otthont az országos felnőtt női bajnokságnak, ahol az Érdi Spartacus három felnőtt női versenyzője szállt harcba az érmekért.
48 kg-ban Lemák Dia – igen kemény fogyasztás után – vágott neki a küzdelmeknek. A kecskeméti Baracsi Zita legyőzése után a püspökladányi Nyíri Dórát tussal az elődöntőben, a döntőben a szigetvári Mihálovics Ivettet szintén tussal megverve szerezte meg az Országos Bajnoki Címet.
57 kg-ban Dénes Mercédesz négy technikai, illetve tusgyőzelemmel utasított maga mögé mindenkit és állt a dobogó legfelső fokára.
55 kg-ban Lukács Anitának a tatabányai Bor Cintia tussal történő legyőzése az előkelő negyedik helyet eredményezte.

 

Felnott_Noi_OB_Kecskemet

A fotón látható: Tar Mihály, Lemák Diána, Dénes Mercédesz, Lukács Anita és Südi Gábor

 

 

Vasas SC Budapest:
Vasárnap reggel a serdülő országos bajnokság döntőire került sor.
Váncza Pisti sajnos nem a saját súlyában – 42 kg-ban – tudott elindulni, mert a bukaresti verseny miatt egy válogatóversenyen nem tudott részt venni, 46 kg-ban mérlegelt Berta Mike-kel együtt.
Sajnos Mike betegség miatt hosszú időt kihagyott, így hiába szerzett győzelmeket – az éles mérkőzéseken egy pillanatra lemaradva a fogás végrehajtásokról – a vigaszágon nem sikerült tovább kerülnie. Váncza Pisti két tusgyőzelemmel menetelt az elődöntőig, ahol az UTE-s Wilhelmet 6-0-ra győzte le. A döntőben, a bírói döntés alapján a mérkőzés vége előtt 20 másodperccel 0-0-s állásnál Szenttamásit ítélte aktívabbnak, így Ő szerezte meg az első helyet, Pisti ezüstérmet szerzett.
50 kg-ban Végh Ricsi és Végh Artúr együtt kezdtek, és végül mindketten az V. pontszerző helyen végeztek.
85 kg-ban Pataki Sámuel hiába menetelt magabiztosan tusgyőzelmekkel az elődöntőig, ott vezető pozícióban a kőbányai Máté Bencének sikerült egyenlítene és 4-4-es állásnál a nagyobb értékű ponttal Ő került a döntőbe. Samu a harmadik helyért az FTC-s Anka Márkot magabiztosan tussal verte és szerezte meg az országos bajnoki bronzérmet.
A junior Kötöttfogású válogatóversenyen a kadet korcsoportú Kovács Bence mérette meg magát 55 kg-ban, nem is akárhogyan. A ceglédi Horváth Csabát és a Dél-Zselices Sánta Ferencet is technikai tussal verve szerezte meg az aranyérmet.

Gratulálunk.
Tar Mihály

 

 

Címkék