TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár negyedik alkalommal valósul meg, ehhez a kezdeményezéshez Érd már a kezdetektől fogva csatlakozott. A korábbi években az akcióban részvevő települések saját maguk szervezték a hulladékgyűjtést, idén azonban a szervezési folyamatokat tekintve kisebb változások léptek életbe, de ezek összességében a helyi munkamenetet nem befolyásolják.

Hasonló tartalmaink:

Érden eddig hét gyűjtési helyszínt jelöltek meg a toborzásban részvevő szervezetek. Az akció kezdetéig további helyszínekre vonatkozó javaslatokat várnak a szervezők. A korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén nem a város, illetve az akcióban részvevő szervezetek biztosítják az önkéntesek részére a hulladékgyűjtéshez szükség eszközöket, hanem egy központi forrásból fog mindez rendelkezésre állni. Az ÉTH Kft. különféle méretű konténereket igény szerint biztosít a különböző helyszíneken.
A korábbi évek tapasztalatai alapján általában kb. 70 tonna hulladék gyűlik össze egy-egy ilyen alkalmon.
Érden az országos kiírásnak megfelelően május 9-én, 10-én és 11-én különböző helyszíneken zajlik majd a hulladékgyűjtés. A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb felvilágosítást a város honlapján, a www. erd.hu oldalon kaphatnak az érdeklődők.

Would you like to replay the video?
Címkék