Megtisztítják a Bara-árkot

Az érdi Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda is csatlakozott a Takarítsuk ki Európát elnevezésű nemzetközi akcióhoz, ami itthon TeSzedd néven vált ismertté. Ez utóbbit az idei évtől ősszel tartják a főszervező Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére, csatlakozva a szeptember végi nemzetközi takarítási világnaphoz.

Hasonló tartalmaink:

A Pumukli Óvoda a németországi Marl város óvodájának megkeresésére szállt be a tavaszi programba. Lehet hozzájuk társulni: pénteken 16 és 18 óra között várják a vállalkozó kedvűeket. Köhler Dolli Felícia óvodapedagógus az Érd FM 101,3-nak elmondta: először csak a Pumukliban hirdették meg az akciót, de aztán bővült a kör.

Semmilyen eszközt nem kell vinni a szemétszedéshez, zsákokat, kesztyűt biztosítanak a szervezők, az összegyűjtött szemetet pedig az érdi hulladékkezelő társaság soron kívül elszállítja. Eddig körülbelül húszan jelentkeztek, de buzdítanak mindenkit, hogy csatlakozzanak, mert szeretnének a kijelölt két órában minél nagyobb területet megtisztítani – fűzte hozzá a Pumukli Óvoda munkatársa.

A Pumukli Óvodában a pedagógiai program része a környezettudatos szemlélet megalapozása, és céljuk, hogy a gyerekeket a természet megóvására neveljék. Az intézmény tavaly elnyerte az Európai Hulladékcsökkentési Díjat is.

(fotó: twitter)

Címkék