Május 11-én került megrendezésre a X. Tárnoki Tófutás és Sportnap. A sokak által kedvelt sporteseményt a Tárnok Sprint Sportegyesület hívta életre, azzal a céllal, hogy az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítse. A futás mellett idén is számos színes program várta a rendezvényre látogatókat.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Idén rendezték meg a 10. Tárnoki Tófutást és Sportnapot, amely évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz. A 10. jubileumi eseményen közel 1000 fő állt rajthoz. Az új, 26 km-es táv mellett természetesen a szokásos távokon is elindulhattak a versenyzők. A 2,7 km-es táv résztvevői 10 órakor indultak el, az ovis futás 10.30 órakor rajtolt. A 6,5, a 13 illetve a 26 km-es futamokat egyszerre indították el.

A futáson kívül természetesen ezúttal is változatos programok színesítették az eseményt. Többek között focizni, pingpongozni, sakkozni is lehetett. Az érdeklődők az airsoft–ot is kipróbálhatták, de a legnagyobb érdeklődésre természetesen a futás tartott számot. A versenyen elindult többek között Szolnoki Gábor, Tárnok község polgármestere, és Simó Károly is, akit a nézők az Érdi Csatornamű Társulat elnökhelyetteseként ismerhettek meg. A Tófutás sikerét az is jelzi, hogy nem csak a környékről, hanem távolabbról is minden évben jönnek futók.

A rendezvény népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy Tárnok egy aktív, sportos település. Ennek hiányában eleve kudarcra lenne ítélve  a rendezvény, tudtuk meg a település polgármesterétől.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

 

Címkék