Az LMP az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti (EP-) képviselőjének esetleges kémkedési ügyében – közölte a párt társelnöke csütörtökön az MTI-vel.

Hasonló tartalmaink:

 

Szél Bernadett közleményében azt írta, a lehető leggyorsabban tisztázni kell, hogy Kovács Béla bejutása esetén „milyen érdeket fog képviselni az Európai Parlamentben”. A nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja hangsúlyozza: pártjuk tartja magát ahhoz az alapelvhez, hogy folyamatban lévő ügyeket a vizsgálat lezárásáig nem ítélnek meg. Azt viszont kötelességüknek nevezi, hogy kezdeményezzék az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását. Egy héttel az EP-választások előtt Magyarországnak tisztán kell látnia, hogy egy bejutásra esélyes képviselőjelölt Brüsszelben a magyar vagy az orosz érdekeket kívánja-e képviselni – fogalmazott.

 

Az LMP megítélése szerint a Jobbik EP-listájának harmadik helyén szereplő politikus már akkor alkalmatlanná vált arra, hogy képviselje Magyarországot az Európai Parlamentben, mikor „az orosz érdekeknek megfelelően üdvözölte a botrányos körülmények között megtartott krími népszavazást” – írta Szél Bernadett.

 

Korábban, csütörtök délelőtt Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa is jelezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kérik.

 

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent cikk szerint Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lappal azt közölte: Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Bélának, az Európai Parlament képviselőjének mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.

 

forrás: MTI

 

 

Címkék