Négy bajnoki évad az első osztályban, ebből két bronzérem, ráadásul egymás után, ez a hazai kézilabda történetében szinte példátlan siker – összegezte az ÉRD női kézilabdacsapat teljesítményét mai rendkívüli sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Tekauer Norbert szakosztályelnök bejelentette, hogy az idény lezárultával hárman távoznak a csapattól: Wolf Alexandra, Török Petra és Oláh Nóra.

Hasonló tartalmaink:

 

Mint ismert, tegnap Dunaújvárosban, a harmadik helyért folyó rájátszás második mérkőzésén is diadalmaskodott az ÉRD a Dunaújváros ellen (26:27), ezzel megszerezte a bronzérmet a nemzeti bajnokságban.

A mai sajtótájékoztatón – amelyen jelen volt Szabó Edina vezetőedző, Rácz Mariann kapusedző, a játékosok közül pedig Schatzl Nadine és Szekeres KláraT. Mészáros András polgármester gratulált az újabb bronzéremhez a csapatnak, az edzőknek és a szakosztály vezetőinek. Mint mondta, az egész város büszke lehet az eredményre, különösen arra, hogy a lányok két, egymást követő bajnoki idényben is megszerezték a bronzérmet. “Emlékeim szerint erre az elmúlt években egyetlen más hazai csapat sem volt képes” – hangsúlyozta. Igen kemény és küzdelmes két mérkőzést vívott a rájátszásban az ÉRD, s az, hogy mindkétszer hetesek döntöttek, csak fokozta az izgalmakat – tette hozzá.

 

bronzérem2

fotó: handballerd.hu

 

Szabó Edina mindenekelőtt a szurkolóknak és a városvezetésnek köszönte meg a támogatást és a bizalmat, ami sokat jelentett a csapatnak. A rájátszás első, hazai pályán játszott mérkőzésén az érdi szurkolók hihetetlen lelkesedése olyan biztatást jelentett számukra, amely után nem lehetett veszíteni Dunaújvárosban. Ráadásul a szurkolók kemény magja idegenbe is elkísérte a csapatot, ahol felvették a versenyt a hazai drukkerekkel. Szabó Edina hozzátette: a csapat egészének sikeréről van szó, tudatos stratégiáról, amelyet egész évben igyekeztek megvalósítani. A vezetőedző elismerését fejezte ki a Dunaújvárosnak is, amellyel két kemény meccset vívtak a rájátszásban. Méltó ellenfelek mérkőztek a bronzéremért, és immár tény, hogy a hazai mezőnyben ez a két csapat a legerősebb a Győr és Fradi mögött – mondta az edző.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Tekauer Norbert szakosztályelnök emlékeztetett arra, hogy az ÉRD mindössze négy éve játszik az első osztályban, s tavaly még egy 500 fős kis sportcsarnokban fogadta riválisait. Ezt az idényt viszont már az új, 2500 főt befogadni képes Érdi Arénában kezdték, s a csapat olyannyira kivívta a szurkolók szeretetét, hogy a hazai mérkőzéseken rendre a bajnokság legmagasabb nézőszámait sikerült elérni. Tekauer emlékeztetett arra is, hogy ebben az évben a csapat már BL-selejtezőt vívott, majd a KEK-ben folytatta a nemzetközi szereplést, s ezek mind nagyon tanulságos mérkőzések voltak, amelyek hozzájárultak a csapat fejlődéséhez.

 

A szakosztályelnök kérdésre válaszolva bejelentette: lejárt a szerződése és így távozik a csapattól Wolf Alexandra, Török Petra és Oláh Nóra. Az erősítéssel kapcsolatban egyelőre csak annyit árult el, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, szeretnék, ha hamarosan saját nevelésű játékos is helyet kapna a csapatban.

 

Rácz Mariann kapusedző a csapat egésze mellett külön is méltatta a három kapust, akik – mint mondta – egészen kivételes teljesítményt nyújtottak az idény során. Természetesen kiemelte Gridnyeva Szvetlanát, aki a két mérkőzés hetes-párbajaiban három hétméterest is védett, így méltán viselhetné ezentúl a “hetesölő” címet.

 

kézis sajttáj

Schatzl Nadine, Rácz Mariann, Szabó Edina, T. Mészáros András, Tekauer Norbert és Szekeres Klára sajtótájékoztatón értékelték az ÉRD újabb nagyszerű sikerét

 

Címkék