Még egy vélhetően leendő bölcsődés is részt vett azon a rendezvényen a Polgármesteri Hivatalban, amelyen bemutatták Tárnok új, épülő bölcsődéjét. A vendégek között ott volt Aradszki András országgyűlési képviselő, Sóskút és Diósd polgármestere, a képviselő-testület tagjai, az intézményvezetők és a tárnoki civil szervezetek képviselői is.

Hasonló tartalmaink:

 

A bemutató közönsége „Tárnok Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program keretén belül meghirdetett KMOP-4.5.2-11 kódszámú pályázati felhívás keretén belül. A KMOP-4.5.2-11-2012-0025 azonosító számú pályázat keretében 149.984.516,- Ft támogatást nyert 89,995293 százalékos támogatási intenzitás mellett, melyet a község első bölcsődéje építésére fordítja.”

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Szolnoki Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy Tárnok különleges helyet foglal el az országban. A település életének egyik legnagyobb öröme a magas gyermekszületési szám, s egyben az önkormányzat legnagyobb feladata, hogy a gyerekek számára megfelelő mennyiségű és minőségű férőhelyet biztosítson a különböző intézményeiben.

 

tárnoki bolcsode_szolnokigabor

Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere

 

Szolnoki Gábor elmondta: „Az elmúlt években az Otthon Tárnokon Választási Szövetség programjának megfelelően folyamatosan tudtuk emelni az óvodai férőhelyek számát, így ma már a közel 100-zal több helyre minden jelentkező kisgyermeket fel tudunk venni. Emellett a kisebbeknek kialakítottuk egy családi napközit, és ennek a sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan már bölcsődénk is lesz. A beruházásról pedig elmondhatjuk, hogy évtizedek óta az első tanácsi/önkormányzati zöldmezős beruházás. Így azok a tárnoki családanyák, akik nem akarnak három évig otthon ülni, nyugodt szívvel igénybe vehetik a Gyed extrát, mert lesz hova vinni a gyermeküket.”

 

Aradszki András országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Gyed exrta bevezetése, és a kormányzat elmúlt 4 évben hozott több intézkedése – családi adókedvezmény, munkahelyteremtés stb. – azért született meg, mert ezekkel volt megállítható a népesség fogyása. Olyan ütemben csökkent ugyanis a születések száma, hogy az előrejelzések szerint 2050-re már csak nyolcmillió magyar élt volna hazánkban. Egyelőre a folyamat még nem fordult vissza, de legalább már stagnál a népességszám, vagyis születik annyi gyermek, mint ahányan meghalnak egy-egy évben. Az országgyűlési képviselő gratulált azért is, mert a 10 000 lakosúnál kisebb településeknek nem kötelező bölcsődét fenntartani, Tárnok mégis azt épít, majd reményét fejezte ki, hogy mielőbb azt ünnepelhetjük, hogy az intézményt birtokba vették a gyerekek.

 

tárnoki bölcsőde1

 

Pap Attila, ügyvezető, Eco System Hungary Kft. Ezt követően Pap Attila, a kivitelező Eco System Hungary Kft. ügyvezetője, bemutatta a beruházást, amely a kor elvárásainak megfelelően környezetbarát technológiákat alkalmaz. Példaként említette a napelemes áramtermelést, a napkollektoros melegvíz-előállítást és azt is, hogy az épület alapozásához nem sódert, hanem újrahasznosított darált betont használtak fel.

 

Az ügyvezető kiemelte, hogy a három foglalkoztató mellett egy külön tornaszoba épül, ami nem általános az ilyen gyermekintézményekben. Szólt arról is, hogy az épület akadálymentesített, számos a gyerekek biztonságát szem előtt tartó részlettel rendelkezik és a festése is e színekre fogékony életkornak megfelelő lesz. Tett egy javaslatot az intézmény nevére, sőt emblémájára is: TÁRNOKI TIPEGŐ.

 

Pap Attila előadása után a beszélgetés közvetlenebb formában folytatódott. Volt, aki a Polgármesteri Hivatal emeletéről megnézte az építkezést, ám a cudar időben csak néhány elkötelezett televíziós vállalta azt a túlélőtúrát, amivé a szélviharban az építési terület megtekintése vált.

 

forrás és fotók: tarnokhir.hu

 

 

Címkék