Legutóbbi ülésén a képviselő-testület úgy döntött, valamennyi tárnoki iskolás számára beszerez egy egészségkártyát.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Hegedűs Márta elnök, Oktatási, Egészségügyi, Szociális és Közművelődési Bizottság: „A”gondoskodó önkormányzat” programjában évek óta ingyenesen biztosítjuk a tárnoki iskolás lányok számára a HPV-elleni oltást. E programot folytatjuk most a Dr.Card egészségkártya bevezetésével. Ez egy bankkártya nagyságú kártya, amely tartalmazza tulajdonosa legfontosabb egészségügyi adatait, s így sürgősségi ellátás esetén a kezelőorvos azonnal megkapja a például balesetet szenvedett gyermekről azon információkat, amelyek a kezeléséhez szükségesek. Felnőttek számára is hasznos egy ilyen kártya, hisz baleset után az ellátásra szoruló személy, még ha eszméleténél van is, nem biztos, hogy fel tudja sorolni a rá jellemző fontos egészségügyi információkat: a vércsoportját, a kórelőzményt, a betegségeit, a gyógyszerallergiáját. Mindez pedig hatványozottan érvényes egy gyermekre. Ezért döntött úgy a bizottságunk, majd a képviselő-testület is, hogy iskolásainkat ellátjuk ezzel a hasznos kártyával.”

 

A Dr. Card kártya tartalmazza a sürgősségi ellátáshoz szükséges alapvető személyes és orvosi információkat, valamint a vészhelyzetben értesítendő személy elérhetőségeit, így a beteghez kiérkezést követő fél percben a kezelőorvos rendelkezésére áll minden információ, amely ahhoz szükséges, hogy a leghatékonyabban és leggyorsabban ellássa páciensét.

 

A kártyára kerülő információk:

  • személyes adatok: név, születési hely és idő, taj szám, személyi igazolvány szám;
  • baleset esetén értesítendő személyek elérhetőségei: név, telefonszám;
  • kezelő- vagy háziorvos elérhetőségei: név, telefonszám;
  • egészségügyi állapotára vonatkozó információk: vércsoport, vérátömlesztés, cukorbetegség, magas vérnyomás, korábbi szívinfarktus, szívritmus szabályozó, syncumar kezelés, vérzékenység, veseelégtelenség, májelégtelenség, asztma, epilepszia, gyógyszerallergia, allergia;
  • egyéb fontos információk.

 

Az önkormányzat 620 darab egészségkártyát rendelt meg, amelyet az Oktatási, Egészségügyi, Szociális és Közművelődési Bizottság juttat el a tárnoki iskolások számára.

 

forrás: tarnokhir.hu

 

 

Címkék