Családi nap

Az Érdligeti Református Egyházközségben Generációs Örökségünk címmel tartottak családi napot szombaton. A rendezvényen színes programokkal, kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődő családokat.

 

 

Jótékonysági koncert

Az osztrák “Heilige Familie” gospel kórus adott jótékonysági koncertet vasárnap az érd- ófalusi Szent Mihály templomban. Az eseményre az Érdi Lions Klub szervezésében került sor.

 

 

Egészségesebbé tennék a panelházakat

Egészségesebbé tennék a panelházakat. A házgyári lakótelepek épületeiben még mindig körülbelül 200 ezer négyzetméternyi szórt azbeszt található, ami 30 ezer embert veszélyeztet – hívja fel a figyelmet egy szakmai szervezet. A rákkeltő anyag felszámolása 20-25 milliárd forintba kerülne. A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége kampányt indít a mentesítésért. Közleményében emlékeztet arra: a fejlett európai országok 2023-ig szeretnék azbesztmentessé tenni a kontinenst, mivel évente 20-30 ezren halnak meg emiatt az anyag miatt. Magyarország az unióban közepesen szennyezett területnek minősül.

 

 

Horgászverseny

Az Érd és Környéke Horgászegyesület hétvégén rendezte meg az idei Mike László Emlék Horgászversenyt. 58 horgász nevezett az eseményre, amelyet vasárnap a Tárnoki tavon tartottak.

 

 

Három falu, két keréken

Idén Pusztazámor volt a házigazdája május 30-án a „Három falu két keréken” elnevezésű, immáron 11 éves hagyománnyal bíró sportrendezvénynek. A túrán több százan vettek részt ez alkalommal is.

 

 

Időjárás

Kedden reggel csapadék már nem várható, de az Alföld középső és déli tájain párássá válhat a levegő. A légmozgás mindenhol legyengül, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig 6 és 12°C között alakul. Napközben a legtöbb helyen már több órára kisüt a Nap, néhol azonban egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt légmozgás mellett délutánra 21 és 25°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Hasonló tartalmaink:
Címkék