Harminc festő Pest megyéből. Ezzel a címmel nyílt kiállítás az Érdi Városi Galériában. A tárlaton a Magyar Festők Társasága tagjainak alkotásai tekinthetők meg még június 28-ig.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A Magyar Festők Társaságát 1995 nyarán alapította meg 33 festőművész. 2013-ban 296 művésztaggal a Társaság a magyar festőművészek legnagyobb, országos hatáskörű szakmai szervezete. Az Érdi Városi Galériában nyílt kiállítást is a Társaság hirdette meg.

A Magyar Festők Társasága szabadon kezeli a műfaji határokat. Kiállításaira a táblakép festészet képviselőin kívül befogadja a kollázs, a síkplasztika, a szabad vászon és más rokon műfajok alkotásait is. Célja ezzel ugyanakkor a jelenkori magyar képzőművészet minél szélesebb körben történő megismertetése, a modern és kortárs képzőművészet népszerűsítése is – hangzott el a megnyitón. P. Szabó Ernő művészettörténész hangsúlyozta, hogy a Galéria befogadói készségének köszönhető ez a kiállítás is, amelyen 27 alkotó műve látható, a kortárs művészet egyfajta keresztmetszete.

A Magyar Festők Társasága tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás június 28-ig még megtekinthető a Városi Galéria nyitva tartási idejében.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék