Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját Pedagógusnapnak nyilvánította. Megünneplésére először 1952-ben került sor: ekkor átadták a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb pedagógusainak. Városunk is minden évben odafigyel az ünnepre, díjakkal és oklevelekkel értékeli az egész éves munkát. A hétfőn megtartott ünnepséget T. Mészáros András polgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében biztosította az iskolákat és a pedagógusokat az önkormányzat támogatásáról.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

 

Hagyományosan a városi pedagógus napon kerültek átadásra a városi kitüntetések, az Érd Közneveléséért díjak. Elsőként Benczéné Dizseri Márta a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese vehette át az elismerést.

Dombainé Bokor Mária a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója oktató-nevelő munkájának elismeréseként kapta meg a díjat.

Harmadikként Kesztler Sándorné, az Ófalusi Óvoda óvodapedagógusa részesült a rangos elismerésben, aki szintén T. Mészáros András polgármestertől vehette át a díjat.

Ezután a díszokleveles pedagógusok átvehették arany, gyémánt, vas és rubint díszokleveleiket, majd egy rövid műsor következett. A színpadon Csengeri Attila és Mahó Andrea zenés produkcióját láthatták a meghívott vendégek. A műsort követően Sárközi Márta az Érdi Tankerület igazgatója is köszöntötte a pedagógusokat, akik közül sokan az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kibocsájtott pedagógus szolgálati emlékérmeket is átvehették.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék