A május 5-én kezdődött, és közel három héten át tartó írásbeli vizsgákat követően immár a szóbeli érettségi vizsgák zajlanak az ország középiskoláiban. Mint azt az iskola igazgatója elmondta, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban jövő hét kedden zárul az idei érettségi vizsga.

Hasonló tartalmaink:

 

Az írásbeli, valamint a már szintén korábban lezajlott emelt szintű szóbeli vizsgák után, már csak a középszintű szóbeli érettségi vizsgák vártak a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulóira. Az igazgatónő elárulta, számítástechnikából illetve idegen nyelvből a végzős diákok mellett, idén már alsóbb évfolyamos tanulók is érettségizhettek. A szóbeli vizsgák speciális részét képezik az úgynevezett gyakorlati vizsgát igénylő tárgyak, mint például a testnevelés.

 

Szilasné Mészáros Judit szerint, a fiatalok általában jobban szeretik az érettségi vizsgák írásbeli részét, de ahogy múlik az idő, annál inkább hozzászoknak a szóbeli megmérettetés légköréhez.

 

Az intézményvezető hozzátette, a szóbeli érettségi vizsgák osztályonként, illetve vizsgabizottságonként általában három nap alatt zajlanak le, így az utolsó tanulók jövő hét kedden vehetik kezükbe az érettségi bizonyítványt.

Címkék