Nem indít saját polgármester-jelöltet Érden az MSZP, a függetlenként induló Farkas Zsuzsát támogatja. Erről maga az érintett jelölt számolt be ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

 

Győri születésű, Érden élő vállalkozót támogat az októberi önkormányzati választáson, vagyis nem indít önálló jelöltet az érdi MSZP – ez derült ki a polgármester-jelöltként ma bemutatkozó Farkas Zsuzsa sajtótájékoztatóján. A Magyar Nők Szövetsége által is támogatott Farkas jelenleg egy ipari informatikával foglalkozó középvállalat operatív vezetője és kisebbségi tulajdonosa.

 

Farkas Zsuzsa a sajtótájékoztatón elmondta: számít mindazon civil szervezetek és demokratikus pártok támogatására, amelyek célja, hogy a város dinamikusan fejlődjön. “Én és csapatom elkötelezett hívei vagyunk a teljes átláthatóságnak” – hangsúlyozta. A polgármester-jelölt elmondta azt is, hogy programjának részleteit a későbbiekben hozza majd nyilvánosságra. Egyelőre annyit árult el, hogy segíteni kívánja a vállalkozások letelepedését, pezsgőbb közéletet, mozit, színházat, városrészi alközpontokat szeretne Érden. A polgármester-jelölt hangsúlyozta azt is, milyen fontos szerepe van a nőknek a közéletben.

 

Kérdésre válaszolva Farkas elmondta: egyelőre csak a szocialistáktól van felhatalmazása arra, hogy a párttámogatást hivatalosan is bejelentse, de egyeztetéseket folytat más ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel is.

 

Az Érd Médiacentrum úgy értesült, hogy Farkas a közelmúltban már folytatott egyeztető tárgyalást az érdi 2030 Egyesülettel, amely megbeszélés azonban kudarcba fulladt, sőt a felek később nyilvánosan egymást vádolták ezért. Farkas Zsuzsára utaló emailcímmel egy internetes fórumon regisztrált Sue-pal nevű felhasználó “Illemtanóra kezdőknek” kezdetű hozzászólásában nehezményezte, hogy tárgyalópartnerei késtek, majd egy másik asztalhoz ültek le, így sms-ben érdeklődött, hogy mikor kezdik a megbeszélést, ám választ nem kapott. “Ezekkel az ‘úriemberekkel’ kívánunk közösséget vállalni? Ez jelenti a ‘korszakváltást’? – tette fel a kérdést a hozzászóló.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék