Hány háztartás szennyvize érkezik be a szennyvíztisztítóhoz jelenleg, és mire számíthatnak azok az ingatlantulajdonosok, akik rákötöttek, használják a csatornát, de nem fizetnek; változott-e Érden az elmúlt évben  az ismertté vált bűncselekmények száma, hogyan alakult a garázdaságok és lopások aránya; mikor és kiknek ajánlott, és kiknek kell elmenni a városi oltóközpontba; milyennek látja a szociális ágazat jelenét és jövőjét az Érdi Szociális Gondozó Központ nemrég kinevezett igazgatója; melyik érdi sportoló nyakába akasztottak legutóbb Európa-bajnoki aranyérmet – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, július harmadikán megjelent, idei 26. számából.

 

 

Csatornarákötések fehéren, feketén – Visszaélések, nem egyező adatok és más problémák

 Lejárt a meghosszabbított rákötési határidő, ám a háztartások egy része még nem csatlakozott a hálózathoz, sőt, olyan családok is vannak, amelyek úgy használják a közcsatornát, hogy a szükséges átvétel és adminisztráció nem történt meg. Simó Károllyal, a társulat elnökhelyettesével a csatornarákötésekről, és más időszerű kérdésekről beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

4. oldal

 

Nyomoznak a védelmi pénzt követelők ellen – A városi kapitányság vezetője beszámolt a rendőrség tavalyi tevékenységéről

 Összességében mintegy 20 százalékkal csökkent tavaly az ismertté vált bűncselekmények száma, nőtt viszont a garázdaságok és lopások aránya – derült ki többek között az Érdi Rendőrkapitányság 2013. évi tevékenységéről szóló beszámolójából, amely a közgyűlés júniusi tanácskozásán került a képviselők asztalára. A beszámolót egyhangúlag elfogadta a testület, azonban a képviselők felhívták a rendőrkapitány figyelmét a közbiztonság több idei problémájára.

8. oldal

 

„Kiváló szakemberekből álló csapat van mögöttem” –  Beszélgetés  a Szociális Gondozó Központ új vezetőjével

 Megbízott helyettes vezetőként már tavaly szeptembertől Récsei Krisztina irányította a hat tagintézményből álló Érdi Szociális Gondozó Központot, majd a vezetői megbízásra kiírt pályázat elbírálását követően, a közgyűlés egyhangú döntése alapján, ez év április 14-étől hivatalosan is megkapta az öt évre szóló igazgatói kinevezését.

12. oldal

 

Malária, tífusz, sárgaláz, és amit egzotikus utazások előtt még tudni kell – Oltóközpont Érden, nemcsak nyaralni indulóknak

 A védőoltás szóról a mumpsz, a kanyaró, a diftéria, a tuberkulózis elleni vakcina jut eszünkbe, amit a kisgyermekek kapnak kötelező jelleggel. Kevesebben gondolnak arra, hogy külföldi nyaralás előtt is érdemes – vagy kötelező – beadatni bizonyos védőoltásokat, elkerülendő például egy csúnya, többnapos hasmenést. Bizonyos oltások minden felnőtt számára javasoltak, egyesek csupán a rizikócsoportoknak – mindezt részletesen is bemutatja az Érdi Újság egy oltási naptárban.

13. oldal

 

Újra Európa csúcsán az érdi sportoló – Beszélgetés Krajnyák Zsuzsanna Európa- és világbajnok kerekesszékes vívóval

 Zsuzsa érdi otthonában fogadta az érdi Újság munkatársát; a ház körül épp munkálatok zajlottak, mint mondta, így a verseny után van csak ideje itthon tevékenykedni, edzőjétől pedig kapott pár hét pihenőt. Az alkalmat kihasználva épp kerítésfestés közben ültek le beszélgetni a nappaliban, amelynek szinte minden szegletét érmek és serlegek díszítik.

16. oldal

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék