Élelmiszeripari fejlesztések

A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány magyar élelmiszeripari fejlesztésekre, amelyekkel új munkahelyek jönnek létre vidéken – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Heves megyei Makláron, egy édességeket gyártó cég új telephelyének megnyitóján. A kormányfő szavai szerint a magyar gazdaság akkor lesz “feldönthetetlen”, ha megtöbbszörözik a kis- és középvállalkozások teljesítményét. Ehhez az kell, hogy a magyar adórendszer vállalkozóbarátabb és rugalmasabb legyen, hogy az adószabályok ne jelentsenek elviselhetetlen bürokratikus terhet a vállalkozni akaróknak – hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

 

Aszfaltoznak a Mérnök utcában

A héten megkezdődtek az aszfaltozási munkálatok a Mérnök utcában, ahol két ütemben végzik a szilárd útburkolat kialakítását a szakemberek. A csatornázás „B” programjának keretein belül ezenkívül még számos utcában kerül sor hasonló munkálatokra, amelyeknek az úthálózat fejlesztése mellett a legfőbb célja a már megépült csatorna hálózat védelme.

 

 

Sikeres az Erzsébet-program

Az Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb kezdeményezés, amely az állam szociális érzékenységéről tanúskodik – mondta a kormányszóvivő csütörtökön Zánkán. Kurucz Éva közlése szerint az idén a 400 ezredik pályázó élhet a program kínálta lehetőségekkel. A harmadik évébe lépett Erzsébet-program két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás – emelte ki a kormányszóvivő. A program széles társadalmi rétegeknek kínál kikapcsolódási lehetőséget, például fogyatékkal élőknek, nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak is.

 

 

Sikertelen közbeszerzés Tárnokon

Ismét eredménytelenül zárult a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátására kiírt tárnoki közbeszerzés. A településen ennek ellenére a hulladékszállítás folyamatos, az új eljárás befejezéséig továbbra is egy kijelölt cég végzi majd a szolgáltatást a településen.

 

 

Üzemzavar a vasúti átjáróknál

A Budapest – Székesfehérvár vasútvonal rekonstrukciója során a MÁV által üzembe helyezett új biztosítóberendezés műszaki beállítása és finomhangolása miatt előfordulhat, hogy nem működnek a vasúti átjáró fényjelzései, illetve a sorompók a Bagoly utcánál és az Esküdt utcánál, ezért az önkormányzat fokozottan óvatos közlekedésre hívja fel a lakosság figyelmét. Az átjárókban akadozhat a fényjelzések és a sorompók működése, illetve jelentősen megnőhet a várakozási idő.

A MÁV korábban a környékbeli településekről érkezett panaszokra válaszolva úgy tájékoztatott, hogy az átjárókban való biztonságos, közúti és vasúti közlekedésre kiemelt figyelemmel, a kivitelező szoftverfrissítést hajtott végre, amellyel orvosolta a hibát. Ennek ellenére a probléma továbbra is fennáll. A mai napon például a Bagoly utcai sorompók közé ragadt egy érdi autós – olvasható az Érd Médiacentrum honlapján.

 

 

 Többet költünk utazásra

Többet költünk utazásra. Ez derült ki az egyik érdi utazási iroda legújabb adataiból. Az iroda vezetője többek között arról számolt be, hogy egyre többen választják a buszos utazás helyett a repülőt, és szállások közül is inkább döntenek a drágább mellett. Emellett pedig felhívta a figyelmet a biztosítás és valutaváltás fontosságára.

 

 

Időjárás

Péntek reggel szinte az egész országban derült időre ébredhetünk. Mérséklődik, legyengül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13°C között alakul. Napközben szinte országszerte zavartalan lesz a napsütés, kisebb gomolyfelhők csupán az északi országrészben képződhetnek, de csapadék ott sem várható. A déli, délkeleti szél nyugaton, északnyugaton megélénkül, helyenként megerősödik. Délutánra 26 és 30°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék