Többet költünk utazásra. Ez derült ki az egyik érdi utazási iroda legújabb adataiból. Az iroda vezetője többek között arról számolt be, hogy egyre többen választják a buszos utazás helyett a repülőt, és szállások közül is inkább döntenek a drágább mellett. Emellett pedig felhívta a figyelmet a biztosítás és valutaváltás fontosságára.

Hasonló tartalmaink:

 

Az egyik érdi utazási iroda ügyvezetője arról számolt be, hogy a tavaly ilyenkor tapasztalt adatokhoz képest fontos változás történt a buszos illetve a repülős utak arányának tekintetében. Az arányok ugyanis eltolódtak repülős utak irányába. Hosszú éveken át azt lehetett hallani, hogy csökkent az utazási kedv, a magyaroknak nincs pénzük nyaralni, és a válság alaposan átformálta a magyarok utazási szokásait. Az elmondottak alapján azonban úgy tűnik, megindult valamiféle változás, hiszen az adatok alapján több pénzt költenek a magyarok utazásra, mint a megelőző években. Az is megfigyelhető, hogy bár a last minute utak továbbra is népszerűek, azonban az utazók többsége előre lefoglalja szállását.

Az egyénileg utazók száma hasonló a tavaly mérthez, vagyis 10-15 % között mozog. Az utazási iroda ügyvezetője arra figyelmezteti az utasokat, hogy ne induljanak útnak biztosítás nélkül, és ne felejtsenek el gondoskodni az adott országban használatban lévő valutáról sem.

Ha kiválasztottuk az úti-célt, lefoglaltuk a szállást, megkötöttük a biztosítást és váltottunk valutát is, nincs más gondunk, mint élvezni a jól megérdemelt pihenést.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék