Az utazóközönség rongálta meg a tárnoki vasútállomás biztonsági kerítését, továbbá a zajvédő falakról leszedték a biztonsági ajtókat is. Mindezt azért tették ismeretlenek, hogy néhány perccel rövidebb idő alatt jussanak el az állomásra.

Hasonló tartalmaink:

 

A tárnoki vasútállomást a Budapest – Székesfehérvár vasútvonal rekonstrukciójának keretein belül újították fel az elmúlt időszakban. A XXI. századi igényeket kiszolgáló létesítménytől nem messze ez a látvány fogadja az arra sétálókat. Ahelyett, hogy a gyalogos közlekedés biztonságos kialakítására létrehozott elkerülő utakat és az aluljárókat használná a lakosság, néhányan inkább rövidítenek, ezért megrongálták az új biztonsági kerítést és a zajvédő falakat is.

Az első lakossági bejelentést egy hónapja kapta az önkormányzat, azóta folyamatosan panaszkodnak a szabályosan közlekedők, mindenki fél egy esetleges balesettől. A polgármester közreműködésével jelezték a problémát a MÁV-nak is, azonban még nem történt semmi az ügyben.

Az önkormányzat minden lehetséges eszközzel igyekszik megoldást találni. Szolnoki Gábor, polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a vasútvonal rekonstrukciójának köszönhetően az eddiginél jóval gyorsabban közlekednek az áthaladó vonatok, így a rongálás fokozta a balesetveszélyes helyzetek kialakulását.

Kérdésünkre a település polgármestere elmondta, hogy a rendőrség és a polgárőrség bevonása hosszútávon nem jelent megoldást a biztonságos közlekedés kialakítása terén. Ameddig nem születik megoldás az ügyben, addig is a tárnoki önkormányzat kéri a lakosságot, hogy szigorúan csak a gyalogosközlekedésre kialakított útvonalat használja

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék