Jelentős fejlesztési munkálatok zajlanak Tárnokon. A Marton utcai óvodában egy pályázatnak köszönhetően energetikai korszerűsítés zajlik, a Honfoglalás utcában pedig épül az új bölcsőde. A munkálatokról a település polgármestere, Szolnoki Gábor adott tájékoztatást.

Hasonló tartalmaink:

 

A tavalyi év végén egy belügyminisztérium által meghirdetett pályázaton indult a tárnoki önkormányzat, hogy a Marton utcában található óvoda épületét energetikai szempontok figyelembevételével tudják korszerűsíteni. A pályázat sikeres volt, ennek köszönhetően 25 millió forintból és az ehhez kapcsolódó önrészből finanszírozzák a most zajló munkálatokat. Az energiahatékonyságnak jelentős pénzügyi hozadéka is lesz, így a fenntartási költségek terén jelentős csökkenés várható majd a munkálatoknak köszönhetően.

Az óvodában zajló munkálatokkal párhuzamosan a Honfoglalás utcában pedig bölcsődét épít az önkormányzat, erre vonatkozóan nagy a lakosság igénye az elmúlt időszakban, így pályázati források felhasználásával készülhet el az új intézmény. A közel 200 millió forintos beruházásnak köszönhetően három csoportszobás épület állhat a tárnokiak rendelkezésére.

A bölcsőde építési munkálatai jó ütemben haladnak, az épület várhatóan még az idei évben elkészül és a következő évtől megnyithatja kapuit az új intézmény – hangsúlyozta Szolnoki Gábor polgármester.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék