Kisebb vihart kavart Farkas Zsuzsanna mai közleménye, amelyben a független polgármester-jelölt úgy fogalmazott: “az érdi politikai és civil, polgári szervezetek” őt támogatják az őszi önkormányzati választáson. E kijelentéssel kapcsolatban sorra érkeztek  a felháborodott nyilatkozatok az érdi szervezetektől a délután folyamán.

Hasonló tartalmaink:

 

Mint arról az Érd Médiacentrum beszámolt, Farkas Zsuzsanna ma sajtótájékoztatót tartott, amelyen őt támogató szervezetek képviselői is megjelentek. Az eseményről szóló közlemény szerint azonban nemcsak ők, hanem valamennyi érdi civil és politikai szervezet is őt támogatja.

 

Ez a kijelentés nem maradt visszhang nélkül: tudósításunk megjelenése óta sorra érkeztek a felháborodott, elhatárolódó nyilatkozatok. Több civil és politikai szervezet is jelentkezett azzal, hogy ők nem támogatják Farkas Zsuzsannát. Köztük olyanok is, például a 2030 Egyesület, a Fidesz és a Jobbik, amelyek már korábban nyilvánosságra hozták saját polgármesterjelöltjük nevét. Mellettük több, a város életében meghatározó civil szervezet (például az Érd és Környéke Horgász Egyesület, a Pincetulajdonosok Egyesülete, a Környezetvédő Egyesület, az Érdi VSE és az Érdi Spartacus Birkózó Egyesület) is jelezte, hogy nem támogatják Farkast. A közleménnyel kapcsolatban felháborodásának adott hangot a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

 

Címkék