Mikor lesz új városi könyvtár, és milyen lesz; van-e lemorzsolódás, eltávozás az Érdi Vörösmarty Gimnáziumból, vagy ide csak érkezni akarnak a gyerekek; az utóbbi időszak rendkívül csapadékmennyiségének ismeretében hol tart Érd egyik legsürgetőbb gondjának megoldása, a szennyvízcsatorna megépítése után a csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítése; mit gondol Jókai Anna a közéletről, házasságról, családról, az egyéni küldetésről, mi a véleménye az Európai Unióról, a globalizációról és a világról; miért éhesek az érdi tigrisek, és mi hiányzik nekik – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, szeptember 18-án megjelent, idei 35. számából.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

A csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítését folytatni kell Érden!

 

Az elmúlt hetek időjárása – és az annak nyomán tapasztalható szélsőséges csapadékmennyiség – bebizonyította, hogy Érd egyik legsürgetőbb gondja a szennyvízcsatorna megépítése után a csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítése. A múlt heti esőzés extrém mennyiségű csapadékkal járt és országszerte hatalmas áradásokat okozott, és arra is számítani lehet, hogy a jövőben lesznek még hasonló események. A csapadékvíz-elvezetés okozta gondokról, a megoldási lehetőségekről T. Mészáros András polgármestertől kért tájékoztatást az Érdi Újság munkatársa.

5. oldal

 

 

A művelődés helyszínei formálhatják igazi közösséggé az érdieket – Készülnek az új városi könyvtár tervei

 

Régóta beszédtéma a városban, hogy a városi könyvtár elhelyezése, mérete egyre kevésbé felel meg az igényeknek. Mi várható, mire számíthatnak az érdi könyvtárlátogatók a közeljövőben? – erről beszélgetett az Érdi Újság munkatársa Bács István polgármesteri főtanácsadóval.

3. oldal

 

 

„Nálunk nincs lemorzsolódás, eltávozás – ide csak érkezni akarnak a gyerekek” – Vörösmarty gimnázium: ahol hagyomány a tudás

 

Hétszázötvenöt diák, több mint hatvan tanár – idén is telt házzal indult a tanév a Vörösmarty gimnáziumban, amely évtizedek óta igen népszerű és jó nevű középiskola. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy itt ötszörös a túljelentkezés, az országos átlagot egy jeggyel felülmúlja az érettségi eredménye, és a végzősök 96 százaléka felsőfokú képzésben tanul tovább. Szilasné Mészáros Judit igazgatóval a beiskolázásról, az eredményekről és a tervekről beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

9. oldal

 

 

Isten a legmélyebb gödörbe is küld mentőkötelet… – Közönségtalálkozó Jókai Anna Kossuth-nagydíjas íróval az érdi könyvtárban

 

Hol tartunk, hogyan helyezzük el hazánkat Európában és a világban? Mit gondol a írónő a közéletről, házasságról, családról és az egyéni küldetésről? Mi a véleménye az Európai Unióról, a globalizációról és a világról, és ebben a hatalmas mindenségben vajon mi a feladatunk és egyáltalán, hol találjunk kapaszkodót mi, egyszerű emberek? – többek között ezekről a fontos kérdésekről is a maga „spirituális realizmusával” beszélt Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író az érdi könyvtárban szeptember 12-én megtartott közönségtalálkozón.

7. oldal

 

 

Minden adott lenne a sporthoz, a táncművészethez, valami azonban hiányzik – Ugranának a tigrisek, de…

 

Nem mondható, hogy vidám és könnyed éveit éli meg városunkban a pontosan 13 esztendővel, 2001. szeptemberében megalakult Tigers SE. Az egyik alapítóval, Tresó Zsuzsannával és az egyik edzővel, Langó Bernadettel beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

13. oldal

 

 

Címkék