A hagyományoknak megfelelően idén is megtartották a városi közlekedésbiztonsági napot a Szepes Gyula Művelődési Központban. A rendezvényen általános iskolás tanulók vettek részt, akik előadásokat hallgattak meg a közlekedési szabályokról, majd egy KRESZ-tesztet is kitöltöttek.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

 

Az évek óta nagy sikerrel megtartott városi közlekedésbiztonsági napot idén is megszervezte Pulai Edina képviselő. Az elmúlt években történt közlekedési jogszabályok módosítása több pontban is érinti a kerékpárral közlekedőket. A kellő tudás és tapasztalat hiánya komoly veszélyforrást hordoz magában, ezért különösen fontos a gyermekek felkészítése biztonságos közlekedésük érdekében – hangsúlyozta Pulai Edina a rendezvény kapcsán. A Közgyűlés is támogatja az ilyen és hasonló témájú baleset megelőzési programokat.

A rendezvényt az Érdi Rendőrkapitányság is támogatta. Kürti István, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a biztonságos gyalogos közlekedés mellett a kerékpáros közlekedésről is beszélt a gyerekeknek.

A rendezvény végén a programban résztvevő gyerekek KRESZ-tesztet töltöttek ki, a sikeres válaszadók között pedig értékes nyereményeket sorsoltak ki.

 

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék