Az aradi vértanúk emlékműve közel két évtizede áll a Kálvin téri református templom kertjében. Október 6-án minden évben itt emlékeznek meg Érden a haza mártírjairól.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

 

 

 

Erdélyi Takács István református lelkész beszédében hangsúlyozta, hogy idén már egy megújult környezet fogadta a megemlékezőket. Mint ahogy minden évben – így idén is –  a Bukovinai Székely Népdalkör is jelen volt, ők már az emlékmű avatásánál is közreműködtek.

Az emlék örök, az emlékezés kötelesség – ezt T. Mészáros András polgármester hangsúlyozta megemlékező beszédében, aki továbbá elmondta: ma nem az emberáldozatok ideje van, hanem a hazaszerető, építő munkáé, amely folyamatosan és értően cselekszik és egy pillanatra sem tétlenkedik. Ezt követően a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulóinak zenés műsora következett. A megemlékezés végén Érd Megyei Jogú Város nevében T. Mészáros András polgármester és Tóth Tamás alpolgármester koszorúzott, valamint az emlékműnél a pártok, az intézmények és a civil szervezetek képviselői is elhelyezték az emlékezés virágait.

 

Would you like to replay the video?

 

fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék