Új drog-prevenciós programot indított a rendőrség országosan a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amelyben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről. A részletekről Pintér Imre, bűnmegelőzési tanácsadó adott tájékoztatást.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az utóbbi években egyre több iskoláskorú fiatal használ illegális kábítószert. Az új kezdeményezés fontosnak tartja a szülők megelőzésben betöltött szerepét és a kortárssegítők aktivitására is épít. Az Érdi Rendőrkapitányságon a drog-prevenciós tanácsadó Pintér Imre, rendőr alezredes.

A program minden általános-és középiskolában tanuló gyermek családja számára elérhető. Az országos programhoz igazítottan a feladatot ellátó rendőrök a széles körű tájékoztatás érdekében előadásokon, szülői értekezleteken, fórumokon, fogadóórákon, telefonos ügyelet útján továbbá elektronikus üzenetekben tanácsokkal, információkkal segítik az őket felkereső szülőket, fiatalokat, pedagógusokat.

Kérdésekkel az érdi drog-prevenciós tanácsadót, Pintér Imrét a 06-23-365-041-es telefonszámon, levélben a pinterimre@pest.police.hu email címen, személyesen pedig az Érdi Rendőrkapitányságon lehet megkeresni.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék