Együtt a droghasználat ellen

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai is csatlakoztak az érdi Kábítószer-ellenes Fórum legújabb munkacsoportjához, amelynek első közös tevékenységi napját az érdi Információs és Tanácsadó Irodában tartották meg  június 11-én. Az új munkacsoport célja többek között a kábítószer használatának visszaszorítása, illetve megelőzése. 

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer-fogyasztással szembeni prevenciós tevékenységet. A rendőrség évek óta több megelőzést célzó ifjúságvédelmi programot – köztük az általános iskolásokat megszólító DADA programot, valamint a középiskolásokat megszólító ELLEN-SZER programot – működtet a megye oktatási intézményeiben. Az iskolai foglalkozások kiemelt célja valamennyi olyan információknak az átadása, alternatívák megmutatása, melyek megerősítik a fiatalt, hogy az egyetlen lehetséges válasz a szerhasználatra a NEM.

A témával kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet, és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!

(Cikk és fotó: police.hu)

Címkék