Zacher Gábor számít a szülőkre

Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos „Miért?” címmel tartott drogprevenciós előadást az Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola tornatermében Diósdon. A szakember drogról, drogozásról, leszokásról – és nem utolsó sorban a megelőzésről beszélt a felnőtt közönségnek.   

Hasonló tartalmaink:

A diósdi iskolában még decemberben hozták létre a drogprevenciós kerekasztalt, aminek köszönhetően elindult a programsorozat. A pedagógusok számára már tartottak a mostanihoz hasonló előadást az elmúlt időszakban. A szülőknek ezúttal Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos válaszolt azokra miértekre, amelyek sokak számára eddig megválaszolatlanok voltak. A szakember hangsúlyozta, hogy a szülők bevonása nélkül nem orvosolhatóak a droggal, drogozással kapcsolatos problémák.

A káros szenvedélyek kapcsán kialakuló függőség esetén ma már nem csak a kábítószerre és egyéb ehhez hasonló élvezeti cikkekre kell gondolni, ezeken kívül számos veszély leselkedik még a felnövekvő korosztályra, de mindez a felnőtteket is érintheti – tette hozzá Dr. Zacher Gábor.

A megelőzés terén Dr. Zacher Gábor a nevelés fontosságára helyezte a hangsúlyt. Hozzátette: ma egy átlagos szülő teljesen laikus a témában, így annak a felismerése, hogy a gyerek bajban van, eléggé nehéz. Az ilyen és ehhez hasonló előadások azonban segítenek a felismerésben, így talán könnyebben elejét lehet venni a bajnak.

Would you like to replay the video?
Címkék