Tárnok a falon

Utolsó szakaszába lépett a MÁV zajvédő fal tárnoki szakaszának díszítő festésére indított kezdeményezés. A MÁV illetékesei és a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület képviselői kijelölték azt a falszakaszt, amelyet a nyár folyamán a TCH-sok megfestenek.

Hasonló tartalmaink:

A zajvédő fal 17 elemét, mintegy 50 négyzetméternyi felületet jelöltek ki, amelyen egy hatalmas Tárnok felirat és néhány a településre jellemző épület lesz majd látható. A falfestés méretét mutatja, hogy a legnagyobb eleme a Benta Rákóczi úti hídjáról is olvasható lesz.

A Tárnokhír.hu beszámolója szerint még 2014-ben kezdődött egyeztetés Tárnok Nagyközség  Önkormányzata és a MÁV között arról, hogy a szürke falakat valamiféle festéssel – és nem firkákkal – boríthassák a tárnoki fiatalok. Az egyeztetések során a TCH festési terveket, költségvetést készített, majd miután a vasúttársaság elfogadta a látványtervet, a festés ütemezését is be kellett nyújtani. A helyszín pontos kijelölésével pedig minden adat rendelkezésre áll ahhoz, hogy a MÁV kiadja az engedélyt a festésre. A zajvédő falak ugyanis a MÁV területén és a vasúttársaság tulajdonában vannak, tehát annak legális díszítéséhez az engedélyükre van szükség.

A tervek szerint a TCH-sok a nyár folyamán pár napos ciklusokban készítik el a falfestményt, hisz a kifestendő fal nagysága miatt csak az alapozás is több napot vesz igénybe, amelyet száradási időszaknak kell követnie.

Remélhetőleg a vasúttársaságnak és az ottani lakóknak is annyira megtetszik majd a falfestmény, hogy további szakaszokon válthatják fel a színes minták a lehangoló szürke falakat. A művészeti egyesület tagjainak számos ötletük van, mivel díszíthetnék még a felületet.

tarnokhir.hu

Címkék