14_11_11_kozut_2A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden évben november 10-én áll át téli üzemmódba. Bár a tavaszias novemberi időjárás miatt még nincs szükség beavatkozásra, a társaság mind a 93 mérnökségén lezajlottak a gépszemlék. Erről a cég pest megyei igazgatója Magyari László sajtótájékoztatón számolt be hétfőn a Szigetszentmiklósi Mérnökségen.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országosan több, mint 31 ezer kilométernyi közúthálózat üzemeltetését látja el.  A következő hónapokban közel 4500-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban közvetlenül a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján. Magyari László pest megyei igazgató elmondta, hogy a síkosságmentesítés az egyes útszakaszok autóforgalmától függ, így több szolgáltatási szint van érvényben. A cég enyhe télre számít, azonban a hosszútávú előrejelzések pontatlansága miatt minden eshetőségre felkészültek – tette hozzá a megyei igazgató.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai  folyamatosan figyelik az időjárás-előrejelzéseket, ebben 349 saját útmeteorológia mérőállomás is segíti a munkájukat. A közlekedők az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetek miatti korlátozásokról a cég diszpécserszolgálatai mellett a társaság Útinform szolgálatánál is érdeklődhetnek.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék