14_11_11_egeszsegnap_3Egészségnapot tartottak délelőtt a Kincses Óvoda Ófalusi tagóvodájában. A rendezvényen a gyerekek a szüleikkel és az óvónőkkel közösen készítették el az egészséges falatokat, majd a szülők a gyermekek mozgásfejlődésével kapcsolatos kötetlen beszélgetésen vettek részt.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Idén 13. alkalommal szerveztek az ófalusi óvodában egészségnapot, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a különféle zöldségeket, gyümölcsöket, így az egészséges életmódra neveljék őket. Az egészségnapon kívül is odafigyelnek arra az Ófalusi óvodában, hogy a gyerekek rendszeresen fogyasszanak friss zöldséget és gyümölcsöt. Ebben természetesen a szülők is nagy segítséget nyújtanak az intézménynek és szívesen részt vesznek az óvoda rendezvényein is.

 

A közös foglalkozás után a szülők egy kötetlen beszélgetésen is részt vettek, amelyen Hatvani Dorottya, gyógytornász egy speciális mozgásterápiáról beszélt, a szenzomotoros tréningről. Ez egy idegrendszer érlelő terápia, amelynek része a mozgás.

A terápiának alsó korhatára nincs, felső korhatára pedig 10, maximum 12 év, ugyanis addigra lezár az úgynevezett idegrendszeri korlát.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék