Szüretre készültek az Ófalusi óvodában

Idén 14. alkalommal rendezték meg a szüreti mulatságot az Érdi Kincses Óvoda Ófalusi Tagóvodájában. A belépő ezúttal is 3-4 fürt szőlő volt, melyből mustot készítettek a gyerekek közreműködésével. A szüreti mulatságra a szülőket is várták, akik így gyermekükkel tölthették a délelőttöt.

Hasonló tartalmaink:

A szüreti mulatságon a gyerekek megismerhették a szüreti hagyományokat, megnézhették, hogyan dolgozzák fel a szőlőt és mi készül belőle a csapatmunka eredményeként. Az óvoda 27 literes présében készítették a mustot, a kisebbek a szőlő mosásában segítettek, a nagyobbak a szőlő préselésébe kapcsolódtak be.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

- Minden évben nagyon jó hangulatban telnek ezek a programok, ma is 9 órától vártuk az anyukákat, szülőket. Zsíroskenyérrel, pogácsával készültünk, de bízunk abban, hogy elég fürt szőlő gyűlik össze a must elkészítéséhez – mondta el Pócsiné Sivák Erzsébet, az Ófalusi tagóvoda vezetője.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az óvónők kézműves foglalkozásain a gyerekeknek lehetőségük nyílt csuhébábut készíteni, nyomdával szőlőt és más őszi gyümölcsöket festeni és lisztgyurmából gyümölcsöt formázni. Az alkotásokat haza is vihették.

- Az alapítványi vásárra már készítettünk különböző díszeket, őszi dekorációkat az óvónőkkel, amiket jelképes áron meg is vásárolhattak a helyszínen, ezzel pedig az alapítványt támogatták – tette hozzá az óvodavezető.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A szüreti mulatságon 11 órától Szendrey Marót Ervin lépett fel az Áldás együttessel és megtáncoltattak minden látogatót.

Címkék