Egészségnap, tökös falatokkal

A tökfélék álltak a középpontjában az Ófalusi óvoda szerdai egészségnapjának. A sztár a sütőtök volt: turmixolva, lekvárként, muffinban, vagy épp a magját megsütve még azok a gyerekek is megkóstolták, akik nem nagy rajongói a tökféléknek. Míg a piciket zöldségkóstolgató és kézműves foglalkozás, a szüleiket a lelki egészséggel kapcsolatos előadás várta.

Hasonló tartalmaink:

Az én kedvencem az alma! Az enyém pedig a banán! A dió! A sütőtök! – kiáltozták sorban a gyerekek, akik a tizenhatodik alkalommal megrendezett egészségnapon mártogatósokat, turmixokat, magvakat, lekvárokat és számtalan egészséges, idénygyümölcsből és -zöldségből készült finomságot megkóstolhattak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nem maradhatott el a kézműves foglalkozás sem, amiben a szülők is részt vettek. A felnőtteket a délelőtt folyamán előadás is várta: az óvoda pszichológusa a gyermekükkel együtt töltött minőségi idő fontosságáról beszélt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kóstolgatás után nem szabad kihagyni a fogmosást: az iskolafogászat munkatársa jött el a gyerekekhez, hogy játékosan megtanítsa őket a helyes szájápolásra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Egészségnapunkat az önkormányzat pályázatán nyert forrásból tudtuk megvalósítani, amit ezúton is köszönünk. Az alapanyagok mellett meg tudtuk vásárolni az óvoda egész éves fogkrém- és fogkefekészletét, sőt, három szobabiciklit is beszereztünk. Kettőt a gyerekek, egyet az óvónők használhatnak a mozgásszengény téli hónapokban – mondta tudósítónknak Pócsiné Sivák Erzsébet tagóvoda-vezető.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék