Tíz éves munka fejeződött be

Meghozták a legfontosabb döntéseket és kedden a nagy nyilvánosság előtt tárgyalta Érd Megyei Jogú Város közgyűlése a csatorna elszámolásról szóló előterjesztést, amelyet 14 igen szavazat mellett fogadtak el a jobboldali képviselők, ugyanis a helyi baloldal botrányos körülmények között kivonult a teremből a szavazás ideje alatt – közölte T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. 

Hasonló tartalmaink:

- Tíz éves munka fejeződött be és sajnos a baloldal ugyanazt tette a végén, mint a kezdetén, vagyis nem vállalta a felelősséget, inkább kifogásokat kerestek, mit, miért nem lehet megcsinálni, vagy miért nem jó az, amit mi megcsináltunk. Elképesztő ez a magatartás és az is, hogy amikor 2002 és 2006 között döntési lehetőségben voltak, áttolták másra a felelősséget. Aztán amikor dönteni kellett a pályázatról, egész egyszerűen kihúzták a szavazógépüket és nem szavaztak. Most a lezárásnál, amikor a nyilvánosság előtt a legrészletesebb elszámolást megkapták és minden kérdésükre részletesen válaszolt Simó Károly alpolgármester, már nem tudtak mit csinálni, műbalhét generálva kivonultak a teremből – mondta T. Mészáros András.

A polgármester nem értette a baloldal felháborodást, mert véleménye szerint minden kérdésre választ kaptak, de csak a botrány érdekelte őket – Nyilvános volt az ülés, az volt a célunk, hogy mindenki választ kapjon. Az ülésre a baloldali képviselők magukkal hozták Falusi Ferencet is, aki a múlt héten azt mondta nekem személyesen, hogy fel leszek jelentve, majd amikor megkérdeztem, hogy mégis miért, azt mondta, azt még nem tudja, de fel leszek jelentve. Elkeserítő, hogy ilyen emberekkel és ilyen stílusban akarta a baloldal megakadályozni a program lezárását – húzta alá a polgármester.

T. Mészáros András emlékeztetett, hogy ahhoz, hogy a csatornázási program 2017-ben várhatóan végleg lezárulhasson Diósd és Tárnok önkormányzatának is el kell fogadnia az Érden most tárgyalt pénzügyi beszámolót, és ezt követően a társulás a létrehozott vagyont át tudja adni a három társult önkormányzatnak. Ez a tervek szerint november 30-áig megtörténik. Ezt követően lehet elindítani a 17 ezer ingatlantulajdonos által létrehozott társulat végelszámolását, és születhet döntés arról, hogy mi történjen azzal a – lakók által befizetett – összeggel, amit nem használtak fel a csatornázás során. A társulást (amelynek tagjai nem a lakók, hanem a három önkormányzat) nem számolják fel: a csapadékvíz-elvezetési programot is az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési- és Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás valósítja meg, az útépítés- és csomópont-építési programmal együtt.

A rendkívüli közgyűlést ITT tudja visszanézni.

A sajtótájékoztatón ezután a polgármester felhívta a figyelmet a Fidelitas Érdi Csoportja által szervezett jövő heti eseményre, amelyet az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében rendeznek az új Parkvárosi Közösségi Házban. A program témája az érdi víz és az érdi ivóvíz lesz. A rendezvény vendége lesz Aradszki András, energiaügyi államtitkár, aki rövid  előadást is tart.

Végül a polgármester arról is beszélt, hogy november 15-én indul a hóügyeleti időszak, ami március 15-éig tart majd. Az ÉKFI már megkezdte a felkészülést: feltöltik és kihelyezik a homokládákat, sószóró és hótoló berendezést szerelnek a teherautókra. A lakosságnak is érdemes gondoskodnia azt autók téli gumija, felszerelése mellett az útszóró anyagokról is.

 

 

Címkék