Családi délelőtt, az egészség jegyében

Sok jópofa játékos feladat, közös futás és finom falatok várták a gyerekeket és szüleiket a Tusculanum óvoda ma délelőtti egészségnapján. Mintegy hetven család jött el, hogy a szabadban és a csoportszobákban játsszanak, versenyezzenek. Az immár hagyományos egészségnap fókuszában a mozgásos ügyességi feladatok álltak.

Hasonló tartalmaink:

Ki nem hagytuk volna, a gyerek már egy hete erre készült. Ez már a harmadik alkalom, hogy itt vagyunk – mondta érdeklődésünkre mosolyogva egy édesapa, aki épp a babzsák-cipelésnél állt sorba. Ez nem egy bonyolult feladat, ám annál nehezebb: az apának/anyának és a kicsinek az összeszorított homlokuk között kellett eljuttatnia a babzsákokat a kijelölt kosárba (lásd fenti képünkön).

A gyerekeket és a szülőket több állomás is várta: volt terepjárás, célba dobás, labdás akadálypálya rollerrel és mezítlábas élményséta is. A családok mindenhol pecsétet kaptak, és aki minden próbát elvégzett, ajándékot kapott. A rendezvényen nemcsak a szülőket, hanem a nagyobb testvéreket is szívesen látták.

A feladatokat úgy állították össze, hogy mind a nagy-, mind a finommozgásokat, térérzékelést fejlesszék – persze játékosan, az életkornak megfelelően.

– A tavaszi családi egészségnap már hagyomány az óvodánkban. Idén mintegy hetven család jött el, hogy részt vegyen a játékos próbákon. Ahogy mindig, idén is közös futással kezdtük a napot: a gyerekek és felnőttek együtt futották körbe az óvoda tömbjét. A futás végén minden gyerek kapott egy általunk készített érmet a nyakába. Ez követték a különféle állomások. Győztest nem hirdettünk, minden gyereket megajándékoztunk a délelőtt végén – mondta érdeklődésünkre Artner Lászlóné tagóvoda-vezető, hozzátéve: a frissítők sem maradhattak el – palacsinta és gyümölcssaláta várta a gyerekeket és a szülőket.

Címkék