“Az elmúlt húsz év női szemmel”

Létrehozásának huszadik születésnapját ünnepli idén az Érdligeti Református Egyházközség Alapítványa, amire egy három részes előadássorozattal emlékezik a gyülekezet. A tegnap este megtartott második előadás vendége, Dr. Lévai Anikó volt.  

Hasonló tartalmaink:

Az Érdligeti Református Egyházközség Alapítványát annak idején elsősorban a gyülekezeti templom felújításához illetve bővítéséhez szükséges pénzforrás megteremtése érdekében hozták létre. Ezek a célok később számos közhasznú és jószolgálati tevékenységgel is gyarapodtak, mint például az időskorúak ellátása, az iskolai hitoktatás támogatása vagy éppen a gyermek- és ifjúságvédelemben való aktív részvétel.

Többek között ennek apropóján kapott meghívást a születésnapi rendezvénysorozat tegnapi előadására Dr. Lévai Anikó, aki maga is segélyszervezeti területen dolgozik. Ugyanakkor, mint fogalmazott egyéb kapcsolata is van a helyi közösséggel.

Lévai Anikó a rendszerváltás idején kezdett karitatív szervezeteknél dolgozni. 1990-ben alapítója volt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, 1998 óta pedig a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatnál is önkénteseként vállal szerepet. “Az elmúlt húsz év női szemmel” című előadásában ennek a hivatásnak a szépségeiről és nehézségeiről beszélt az érdi közönségnek.

Would you like to replay the video?
Címkék