Karácsony közeledtével egyre több a házaló

 

 

14_11_21_bunmegelozes_jMegkezdődött a fűtési szezon és ezzel egy időben megjelentek a faárusok is. Sajnos sokan közülük különböző tisztességtelen módszerekkel, minél nagyobb haszonnal próbálják eladni a tüzelőanyagot, így jelentős anyagi károkat okoznak a vásárlóknak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy általában az idősebb korosztály válik a csalók áldozatává. A rendőrség azt kéri, hogy lehetőleg senki ne vásároljon olyan faárustól, aki jóval a kereskedelmi ár alatt kínálja a tüzelőanyagot.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A lakosság szinte egész évben találkozhat az utcán kisebb-nagyobb csomagokkal házaló emberekkel, akik szezonális árucikkeiket próbálják kedvező áron eladni. A rendőrségi tapasztalatok szerint az ilyen emberek megjelenése az ünnepek közeledtével egyre gyakoribbá válik.

Mindemellett sok esetben előfordul, hogy különböző szolgáltató cégek képviseletében próbálnak illetéktelenek bejutni az óvatlan ingatlantulajdonosokhoz. Egy-egy ilyen intézkedés előtt minden esetben a lakosok kérjék el a cég képviselőjének igazolványát, ezzel is minimálisra csökkentve a veszélyt.

Somodi Sándor, a Diósdi Rendőrőrs parancsnoka elmondta sajnos sok esetben rendőrnek is kiadják magukat azok, akik szeretnének bejutni az ingatlanokba, hivatalos eljárás színlelésével. Ezekben az esetekben az érintett lakosok kérjék el az intézkedő személy azonosító jelvényét.

Amennyiben valaki bármilyen szabálytalanságot tapasztal, úgy értesítse a rendőrséget a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék