Életének 93. esztendejében elhunyt Marosffy Szabolcs nyugalmazott pedagógus, iskolaigazgató.

Hasonló tartalmaink:

 

Marosffy Szabolcs Érd köznevelésének, közoktatásának, sportjának meghatározó alakja volt. 1946-1955 közötti időszakban a polgári Fiúiskolában dolgozott, majd 1955-1979-ig az akkori 4. számú Általános Iskolában 20 évig igazgató volt. Igazgatósága idején fellendült a diáksport, és olyan új sportágak művelése kezdődött meg, mint például az asztalitenisz, illetve nevéhez fűződik a röplabda szakosztály beindítása is. Támogatta a felnőttek versenyszerű sportolását, és helyet is biztosított számukra. Megszervezte a felnőttoktatást, az úgynevezett Dolgozók Általános Iskolájának keretein belül. Az ő igazgatósága alatt alakították ki a Bíbic utcában a gyakorlókertet, mely mintagazdaságként működött, illetve helyet biztosított a Zeneiskola számára is. A tanulóknak mindig igyekezett olyan foglalkozásokat szervezni, mellyel megtanította őket a szabadidő értelmes eltöltésére.

TIT-előadóként több száz előadást tartott Pest megyében és Budapesten, cikkei és tanulmányai jelentek meg különböző folyóiratokban.

Érd közéletében is fontos szerepet játszott: a Budai járásban szakszervezeti elnök, illetve Érden tanácstag volt, továbbá Érd sportjáért végzett kiemelkedő tevékenységéért, valamint példamutató, emberi magatartásáért 2004-ben Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése Érdi Sport Díjban részesítette.

Marosffy Szabolcs munkáját mindig magas színvonalon, teljes odaadással, a helyi közösség érdekében végezte. Halálával nagy veszteség érte városunkat.

Marosffy Szabolcsot az önkormányzat saját halottjának tekinti.

Címkék