Közgyűlés: indul a szelektív hulladékgyűjtés

A közgyűlésen napirend előtt díjátadásra került sor. Az Érdi Építészeti Nívódíjat az Érden működő Giaform Kft. kapta. A cég tavaly decemberben egy új ipari csarnokba költözött, ez az épület nyert az idei építészeti pályázaton.

Hasonló tartalmaink:

 

14_11_20_kozgyuli_osszefoglalo_2A közgyűlés a legfontosabbak között döntöttek a képviselők a szelektív hulladékgyűjtés egész városra történő kiterjesztése kapcsán. A korábbi gyakorlat – a szelektív hulladékgyűjtő szigetek alkalmazása – nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért a házhoz menő gyűjtés bevezetésére kerül sor a városban. Simó Károly alpolgármester hangsúlyozta, hogy ez az új szolgáltatás többletköltséget nem jelent a lakosságnak.

A városi közétkeztetésben 2015. január 1-jétől árnövekedésre lehet számítani. Az alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy 5-15 %-os – néhány esetben 20 %-os- mértékről van szó. Simó Károly hangsúlyozta, hogy az önkormányzat pénzügyileg igen komoly mértékben járul hozzá a közétkeztetés finanszírozásához.

 

A csatornahálózatba sok helyen az ingatlantulajdonosok bevezetik az esővizet, ami szabálytalan és jogszabályba ütköző. Az illegális tevékenység visszaszorítása érdekében rendeletet módosított a testület, így bírság szabható ki mindazokra, akik ezt a megoldás alkalmazzák. A jövőben ellenőrzések is lesznek a szabálytalanságok felkutatása érdekében.

Igazgatási szünet elrendeléséről is döntött a testület, így a két ünnep között az önkormányzat zárva tart, ügyfélfogadás nem lesz.

Egy másik napirendi javaslatnak köszönhetően az ófalusi volt II. Lajos Általános Iskola épülete a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vagyonkezelésébe kerül, a Pest megyei pedagógiai szakszolgálat veszi majd használatba.

Az ülésen a képviselő testület az önkormányzat saját halottjának nyilvánította az életének 93. esztendejében elhunyt Marosffy Szabolcs pedagógust, iskolaigazgatót, aki Érd köznevelésének, közoktatásának és sportéletének meghatározó alakja volt.

 

Would you like to replay the video?

 

Címkék