Tekintettel arra, hogy az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, 2015. január 6-án levélben értesítettem a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot, hogy Budaörs város önkormányzata a továbbiakban nem fizeti az autópálya és a lehajtók közvilágítását – közölte Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A kormányszóvivő megoldást ígért. 

Hasonló tartalmaink:

 

Az M1-M7 autópálya közös bevezető szakasza keresztülszeli Budaörs városát és ily módon a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel. Ennek megfelelően a város – bár nem lett volna kötelezettsége – jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen. Ezeket a beruházásokat térítésmentesen adták át az állam tulajdonába. Emellett Budaörs fizette a főpálya és a lehajtók közvilágítását is.

 

Legalábbis eddig. Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás most azt közölte: mivel az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszára útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, ezért Budaörs önkormányzata az autópályaszakasz kivilágítására 2002-ben megkötött megállapodást 2015.február 28. napjával felmondta. A polgármester hozzátette: mivel az útdíjfizetési kötelezettség 2015. január 1-től érvényes, a felmondási idő alatt sem kívánják a közvilágítás költségeit vállalni. Az erre az időszakra eső számlákat továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak.

 

Would you like to replay the video?

 

 

A kormány megoldást keres

 

A kormányszóvivő közlése szerint gondoskodnak arról, hogy legyen közvilágítás az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszán. Kovács Zoltán egy más témában tartott kormányszóvivői tájékoztatón beszélt arról, hogy jogászoknak kell megvizsgálni a budaörsi polgármester tervezett intézkedését. A kormányszóvivő szerint egy-egy ilyen szerződéses kérdés rendezése túlmutat azon, hogy a polgármester csak úgy egyoldalúan felmondjon ilyen típusú megegyezéseket. Mindemellett elmondta: “gondoskodni fogunk arról, hogy ne boruljon sötétségbe ez az útszakasz”.

 

 

 

Címkék