Ez alkalommal is jó néhány kutya elmenekült otthonról szilveszter éjjelén a petárdázás és tűzijáték idején. A Sirius Alapítvány telephelyére 10 kutyát vittek be, közülük már csak 1 ebet nem keresett a gazdája – mondta el a menhely vezetője Böjtös Andrea.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A szilveszter minden évben kritikus időszak a kutyusok és gazdáik számára egyaránt. A petárdázások miatt ugyanis minden évben több száz rémült kutya menekül el otthonából. Böjtös Andrea, az Érden működő Sirius Alapítvány menhelyének vezetője elmondta, idén hozzájuk mindössze 10 kutyus került be, akik közül kilenc újra gazdájával van. Az ebek hazatalálásában nagy segítséget nyújtana a már kötelező mikrochip – hangsúlyozta a telep vezetője.

A menhelyen maradt közel 100 kutyáról a hideg időszakban még fokozottabban gondoskodnak, takarókkal, infralámpákkal melegítik őket. A megfelelő körülmények biztosítása mellett a táplálékról és a megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű vízről is gondoskodnunk kell, hiszen folyadékra ilyenkor is szükségük vannak a kutyáknak.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék