Chip olvasóval segítik az elkóborolt kutyák hazajutását Érden is

A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait, és 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók.

Hasonló tartalmaink:

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához. A most országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segíthetünk.

A MOL felelős vállalatként úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, amelynek egyik elemeként tavaly nyár óta már a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek a MOL mintegy 450 hazai töltőállomására. Ezúttal pedig a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve a MOL országszerte 50 töltőállomáson helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival.

„Elkötelezettek vagyunk a felelős állattartás mellett, ezért szívesen állunk egy ilyen kezdeményezés mögé. Mintegy 450 töltőállomásunk elhelyezkedéséből adódóan, tevékenységünk szinte az egész országra kiterjed, így bízunk benne, hogy a kihelyezett a mikrochip-leolvasók révén a jövőben még több elkóborolt kutya hazajutásához járulhatunk hozzá” – emelte ki Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Érden, az Ercsi úti MOL-kúton áll rendelkezésre a mikrochip leolvasó. 

Címkék