Nagy nap a kicsiknek – idén is városi gyereknap!

Ez a vasárnap a gyerekeké: délelőtt tíztől délután ötig színpadi programokkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, hancúrozdával,  kalandpályával, rendőrségi bemutatóval és sok más meglepetésekkel várják a kicsiket és nagyokat a főtéren és a Földrajzi Múzeum kertjében. A városi rendezvényhez az Ága-Boga is csatlakozott: a nagycsaládosok ki mit tud-ot szerveznek erre a napra, amelyre még várják a gyerekek jelentkezését.

Hasonló tartalmaink:

Érden több éves hagyománya van már a városi gyereknapnak, ahol a kisebbek és nagyobbak egyaránt megtalálhatják a kedvükre való szórakozást, elfoglaltságot. Idén is színes színpadi, kézműves és mozgásos programok várják a gyerekeket – természetesen ingyen –, akik megismerkedhetnek a népi kézműves technikákkal is. A helyszín idén is a Magyar Földrajzi Múzeum kertje, illetve a főtér.

A színpadon a következő fellépőkkel találkozhatnak a gyerekek és a felnőttek:
10.30 h APACUKA ZENAKAR
11.30 h ÚTON A TEJÚTON – ASZTALI BÁBOZÁS A FABRIKÁVAL
13.00 h VITÉZ LÁSZLÓ VÁNDORÚTON – TATAY BÁBSZÍNHÁZ
14.15 h ZABSZALMA EGYÜTTES
15.30 h RÉPA ÚR ÉS AZ ENERGIA – ÖKO MESEJÁTÉK
16.30 h ZENEBATYU – INTERAKTÍV ZENEI FOGLALKOZTATÓ SŐNFELD MÁTYÁSSAL

A színpad mellett folyamatos programok várják a gyerekeket: 10–17 óráig

A Városi Könyvtár is kitelepül egy sátorral a gyermeknapra: a gyerekeket könyvtári hárompróbával, kézműveskedéssel és mesés feladatokkal várják délelőtt tíztől délután ötig.

Fentiek mellett lesz faművesség- mesterség bemutató, a kicsik számára is kipróbálható munkafolyamatokkal (szerszámkiállítás, fából készíthető szélforgó, állat- és növényfigurák a Magyar Hagyományőrző Faművesek jóvoltából), valamint Hancúrozda kicsiknek (kézvezető játékok, formaegyeztető játékok, babajátékok, babakonyha), játékkuckó a nagyoknak (kirakók, társasjátékok, memoryk, érzékfejlesztő és logikai játékok). Nem maradhat el az arcfestés, illetve a kézműves foglalkozás sem, a Fabrika Műhely, és a Szövőműhely szervezésében.

A mozogni vágyó gyerekeket kalandpálya, csúszdás ugrálóvárak, kosaras és szarvasos fakörhinta, póni lovaglás várja. Lesz természetesen lufihajtogatás, valamint rendőrautós és rendőrmotoros bemutató is.

Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is csatlakozik a gyereknaphoz: íjászkodással, ügyességi játékokkal, kézműves programmal várják a családokat. Fellép az Ága-boga zenekar és a Tranzit zenekar is. Emellett ki mit tud-ot is hirdetnek a gyerekeknek – mindennemű  tudomány számára teret biztosítanak, a meseírástól az orral rajzolásig. A jelentkezőket május 24-ig várják, a bozzorgany@gmail.com e-mailcímen.

Ki mit tud foto

(Archív fotó)

 

Címkék