Kisgyermekes családoknak gyűjtenek a fiatalok

Az Ága-Boga is csatlakozott a NOE országos adománygyűjtő akciójához: az érdi egyesület fiataljai a kisgyermekes családoknak gyűjtenek három hétvégén keresztül. A Bajcsy-Zsilinszky úti CBA Príma üzletben november 9-11-ig, illetve 16-18-áig, a Budafoki úti Tesco áruházban pedig november 23-25 között gyűjtik az adományokat. FRISSÍTVE

Hasonló tartalmaink:

FRISSÍTÉS: Az akció első délutánján, pénteken, három óra alatt három bevásárlókocsi telt meg az adományokkal, és a szombat délelőtt is nagyon jól indult, pedig 10-e munkanap, valamivel talán  kisebb a forgalom, más más szombatokon. Volt, aki tíz kiló cukrot adományozott, mert úgy érzete: megengedheti magának, és volt olyan nyugdíjas bácsi, aki egy szelet csokoládét helyezett a gyűjtőkosárba, hogy ő is támogassa kisgyermekes családokat. A fiatalok minden adományt egy széles mosollyal köszöntek meg. Fél tizenkettő körül megtelt a szombati első bevásárlókocsi is, és vasárnap délután hat óráig – azaz a bolt és az akció zárásáig – várhatóan még sok adományt sikerül összegyűjteniük az Ága-Boga önkénteseinek.

***

Mint Bogatin Attilától, az Ága-Boga elnökétől megtudtuk, nem ez az első adománygyűjtő akció – legutóbb, a Generációk napján, az idősek számára gyűjtöttek, nagy sikerrel. Most a kisgyermekes családokhoz juttatják el az adományokat.

– Elsősorban a tagcsaládjainkat lepjük meg a felajánlott termékekkel, de ha vannak a környezetünkben olyan családok, amelyek rászorulnak a támogatásra, őket is segítjük majd, akkor is, ha nem tagjai az Ága-Bogának. Az adományokat még karácsony előtt szétosztjuk – mondta Bogatin Attila.

Tartós élelmiszert  (tészta, szárazáru, cukor, liszt) éppúgy örömmel fogadnak, mint kisgyermekeknek való termékeket (bébiétel, tápszer, üdítő). Hűtést igénylő, romlandó élelmiszereket nem tudnak befogadni.

Bogatin Attila elmondta azt is: ezen és a következő hétvégén a NOE szervezésében, november 23-25. között pedig az Élelmiszerbankéban gyűjtik az adományokat a kisgyermekeseknek.

noeadomanygyujtes_181109

(Fotónk egy tavalyi akción készült)

Címkék